GenealogĂ­a-2000

Genealogia-2000 és el programa informàtic amb el que gestionem l'arbre genealògic d'en JORDI BENAVENTE i VIDAL. La Mercè i jo vam començar a treballar en l'arbre, poc després de casar-nos -l'any 1979-, fent les primeres visites a Registres Civils, Parròquies i Arxius Històrics i escoltant i prenent nota de les aportacions dels nostres familiars de més edat. D'això ja fa vint-i-cinc anys i llavors encara vivien les àvies Mercè, Serafina i Úrsula. Amb la darrera hi vam comptar fins l'estiu de 1996. Aquesta primera etapa va durar prop d'un any, en la qual també vam iniciar l'arxiu fotogràfic.

Vam reemprendre l'activitat cap a finals dels vuitanta. Partint de la feina feta, aturada a l'alçada dels besavis, vam dibuixar un pla d'actuació amb l'objectiu d'anar avançant generació a generació i en cadascun dels seus components i llurs dades personals.

Gairebé simultàniament vaig començar a treballar en el llibre, publicat l'abril de 1992, "CAN GOMIS Història d'una colònia industrial a les ribes del Llobregat". Aquest llibre recull els 100 anys de vida activa de la colònia, fundada per la família Gomis, al terme de Monistrol de Montserrat, fent un repàs, escrit i gràfic, tant dels seus fundadors com de les moltes famílies que hi van anar passant en el decurs dels anys.

A finals del 94 en Daniel Garcia i Tarrazona va començar a treballar en la primera versió del programa informàtic de Genealogía. A començament de l'any següent ja era operatiu i aviat vam tenir enllestit el volcat de les fitxes de cartró al nou suport. Començava una nova "era" pel nostre arbre en la que els avantatges de la informática ens van permetre optimitzar la nostra feina. L'any 2000 el programa va adquirir el format que té actualment. Aprofitant l'experiència i les dades del programa anterior, en Daniel va crear un nou producte, utilitzant windows, superant a aquell en prestacions i rapidesa. El vam batejar emb el nom de GENE-2000. El procés, però, continua i el programa evoluciona constantment, adaptant-lo a les necessitats dels usuaris. Ara, el que teniu a les mans és una part important de les dades que hi tenim introduïdes. Volem compartir, amb qui n'estigui interessat, aquest llegat acumulat al llarg dels anys, primer perquè possiblement alguns dels nostres avantpassats siguin els mateixos que alguns dels vostres i, segon, que per aquest motiu ens ha semblat interessant fer-lo públic per tal de poder-hi interactuar.